5 Mayıs 2012 Cumartesi

Krep Demor Kumaşa Simli Transfer Uyguladık


     Bu hafta farklı, uygulaması kolay, bir o kadar da keyifli bir çalışma ile karşınızdayım arkadaşlar. Engin ablanın fular olmak üzere getirdiği Krep Demor  kumaşa simli transfer uygulandı. Çok da CiCi bir fular oldu.  Hocamız simli transferi kumaşa nasıl uygulayacağımızı anlatırken, ben de aşamaları tek tek fotografladım.          


1- Simli transferimizin jelatinini çıkartıyoruz.
2- Transferi ortalamamıza bize yardımcı olacak küçük bir kesik atmıştık, buna göre deseni kumaşa yerleştiriyoruz.
3- Elimizi kaldırmadan desenin üzerine bastırarak gezdiriyoruz. *Bir elimizi gezdirirken diğeri ile kaymaması için mutlaka tutuyoruz.
4- Islattığımız süngerimizi suya batırıp sıkıyoruz, elimizi kaldırmadan taşıyıcı kağıdımızı suya doyacak şekilde ıslatıyoruz, 20 saniye bekliyoruz.


5- Az önce ısıttığımız ütümüzle (2 nokta ipek ayarında ve buharsız olacak) 10 saniye boyunca transferin üzerinde dolaştırıyoruz. *Bu arada ütüyü uygularken boş yerlerden deseni kaymaması için tutmayı ihmal etmiyoruz.
6- Ütüden sonra ıslattığımız süngerimizi suya batırıp sıkıyoruz, elimizi kaldırmadan taşıyıcı kağıdımızı suya doyacak şekilde ıslatıyoruz, elimizle bastırarak basınç uyguluyoruz, kağıdımızın iyice ıslandığından emin olduktan sonra 20 saniye bekliyoruz.
7- 20 saniye bekledikten sonra taşıyıcı kağıdımızı bir kenarından tutarak dikkatlice kaldırıyoruz.
8- Daha sonra desenimizin üzerinde nemli süngerimizi pat patlayarak dikkatlice siliyoruz (böylece tutkal artıklarını temizlemiş oluyoruz)


Krep demor kumaşımıza simli transfer uygulamamızın sonucu budur..

9- Şimdi yapmanız gereken son bir uygulama kaldı. Transfer işlemini uyguladıktan 24 saat sonra kumaşımızı çeşme suyuna batırıp çıkarıyoruz. Kumaşımız kuruduktan sonra krep demor kumaşımızın tersinden ütülüyoruz. Artık oyamızı yapabiliriz.

       Dikkat etmemiz gereken noktalara değinebilmek adına yazması yapmasından uzun sürmüş olsa da sekiz maddelik ilk aşama topu topu beş dakikamızı alıyor.. 

Engin abla oyasını yapsın, fuların oyalı fotosunu da koyarım. ŞimdiliK..

2 yorum:

  1. emeğinizin karşılığında süper bir şey ortaya çıkmış. çok şık ve güzel ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür Ederim Arkadaşım.. (^_^)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...