17 Temmuz 2012 Salı

Blogger "Bağlantılar"ımız Açılsın (^_^)

Blogger'ı eski ara yüzü ile kullananlar bilirler. Bizi yeni izlemeye alan arkadaşımızın minik resminin üzerine tıkladığımızda açılan pencerede bu arkadaşımızın yazdığı her bir blogun bağlantısını görürüz, onu rahatlıkla ziyaret eder beğenirsek bizler de izlemeye alırız.

Ancak Blogger'a yeni katılan arkadaşlar Bağlantılarını açmadan bloglarını kullanıyorlar. Beni izlemeye alan bu arkadaşlar (üyelerim) blogumda yorum bırakmadıkları müddetçe onlara uğlaşmam imkansız çünkü üyelerimin resimlerine tıkladığım zaman açılan pençerede bağlantıları görünmüyor.

Eski blogumda bağzı ayarları karıştırdıktan sonra blogumu yeniden açmaya karar verdim ve Gooel profil kayıtlarımı yaparken Bağlantılarımı kaydetmediğim için aynı hataya ben de düştüm. Bir kaç defa Googel profilimi düzenlemeyi denedim ancak son denememde başarılı oldum..

Vee sözü fazla uzatmadan, Bağlantılarını bir an önce açmak isteyen arkadaşlar için her bir işlemin tek tek görüntüsünü aldım, en acemimiz bile bu düzenlemeyi yapabilir diye umuyorum.. Kolay gelsin.. :)

 1. adım: İzleyenlerimzin listesinde kendimizi görmüyorsak altta "oturum aç" sekmesine tıklayın. Blog adımızın altındaki "Seçenekler", sonra da "Site Ayarları" sekmesine tıklayın..
 2. adım: Açılan pencerede blog adımızın altında "Googel profilini düzenle" TıKK..
 3. adım: açılan küçük pencerede "Googel üzerindeki profilimi düzenle" butonuna TıKK..
 4. adım: Açılan Googel Profilimizde "Profili düzenle" butonuna TıKK..
 5. adım: En alta inin "Bağlantılar" butonuna TıKK..
 6. adım: açılan pencerede "özel bağlantı ekle" butonuna TıKK..


7. adım: "Etiket" satırına görünmesini istediğiniz adınızı yazın.
              "URL" satırına blog adresinizi kopyalayıp yapıştırın. 
                İşlem bitince "Kaydet" butonuna TıKK..

 8.adım: Profil başarıyla kaydedildi mesajını gördük. "Düzenleme tamamlandı" butonuna TıKK..
              Googel Profil penceremizi kapatabiliriz..

9. adım: "Profilinizi düzenletin" Penceresinde "Bitti" tıklamayı unutmuyoruz**


10. adım: Başladığımız pencereye geri döndük.. Burada da "Bitti" tıklamayı unutmuyoruz**


İşlemlerin uzunluğuna aldanmayın. En acemi kullanıcımız bile rahatlıkla yapabilsin diye  her aşamasını tek tek görüntüledim.. 

Evet.. (^_^) blogumuza geri döndük.. İşlemimiz başarılı olmuş mu bir bakalım.. İzleyeciler bölümündeki küçük resmimizin üzerine bir TıKK.. Bağlantılarınız Açılmış mı?.. (^_^)



Havanız nasıl olursa olsun, Bağlantılarınız Hep Açık Olsun Dostlar.. (^_-)
ŞimdiliK..

15 yorum:

  1. Bağlantısı görünmeyen arkadaşımız kalmasın, yazımı paylaşmak serbesttir.. CiCi KalıN.. (^_^)

    YanıtlaSil
  2. ah evet tatlım iyiki yazdın, bende böyle bir post yazmayı düşünüyordum ama tembellikten yazamamıştım, sağolasın varolasın :D dönemediğim o kadar çok kişi varki, dediğin gibi yorumda bırakmazlarsa ulaşman imkansız.Arada googledan arattırıp bulduklarımda oldu ama bulamadıklarım daha fazla, herkesin işine yarar inşallah.

    YanıtlaSil
  3. İnşallah Cadı"cım.. (^_^)

    YanıtlaSil
  4. cidden tatlı bir cadı iyi ve düşünceli bir bloggersin şekerim o kadar resmi ekleyip böylesine faydalı bir paylaşım yapmadan dolayı kutlarım seni o kadar baktım ben böyle kayıta rastlamadım inan çok kişiye faydalı olucak çok teşkür ederim canım hayırlı ramazanlar dilerim öpüyorum
    sevgilerimle hemen kuzenime haber verdim:))

    YanıtlaSil
  5. Çok faydalı bir paylaşım olmuş inşallah yapabilmişimdir. g + uygulamasına henüz geçmedim ama bununla birlikte, anlattıkların sayesinde yaptığımı tahmin ediyorum, selam ve sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  6. İnanın çok iyi oldu bu paylaşımınz. çooooook teşekkürlerrr.uzun zamandır kuzenimle bunu yapmaya çalışıyorduk. sevgilerimle ( :

    YanıtlaSil
  7. Ben teşekkür ederim canım, mavii'cimin başının altından çıktı işte, nasıl yaptın diye sormasaydı yazmak aklıma gelmezdi.. (^_^)

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar faydalı bir paylaşımda bulunmuşsunuz. Harcadığınız emek için teşekkür.

    YanıtlaSil
  9. canım ablamm maviicimm sayesinde ve sizin sayenizde yapamayan kalmaz artık ( :

    YanıtlaSil
  10. Ben şimcik sizi izlemeye aldım çok çok yeniyim bakın bakiiim oralarda gözüküyor mu yoksa bende mi ayar çekmeliyim :) Gelmişken gezin görün boş gitmeyin :)

    YanıtlaSil
  11. Detaylı anlatım ve güzel paylaşım, yüreğine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  12. aynı sorunları arada bende yaşıyorum umarım bu yazıyla arkadaşlar düzeltebilirler,faydalı bir yazı olmuş,hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil
  13. Paylaşımı biraz geç görmüş olsam da cidden çok faydalı oldu teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  14. Başka bir arkadaştan bunu yapmam gerketiğini öğrendim :)) aslında google+ kullanmayı pek istemesem de :) sitesinden sizin sayfaya ışınlandım ;) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  15. tatli cadi,super paylsaim ama ben yin de yapamadim.Funda'dan google+ a gectim.gectim de tum takipcilerimi kaybettim,blog sayfasinda gozukmuyor ama kendi yazimi yazdigim bloggerda gorunuyor.nasil oluyor,bu sayfadaki her adimi denedim ama yin de gelemedi takipcilerim:( sevgiler ve cok teskkurler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...