8 Aralık 2014 Pazartesi

DIY: Kot Pantolondan-Çantaya

Yeni dikiş makinem ile ilk çalışmam olan DIY projesi kot pantolondan çanta yapımı. Tabii bu biraz acemi işi bir çalışma oldu. İki günden beri Youtub da benim de yapabileceğim dikiş videoları izliyorum. Sonunda bu proje aklıma yattı.


Kilolu bir bayan olduğum için kot pantolonlarımı iki, taş çatlasın üç aydan fazla giyemiyorum malum yerden paramparça oluyorlar. Şansıma bu kotumu çöpe atmamışım en azından değerlendirmiş oldum.



Bakar mısınız bir usta edasıyla nasıl da kesiyorum biçiyorum. Dikiş dikmek öyle keyifliymiş ki kendimi nasıl kaptırdıysam ön ve arkadan fazlalık parçaları kestikten sonra olduğu gibi dikişimi dikmişim. çantayı ters yüz ettikten sonra bir de baktım ki bel kısmı yan duruyor. Eee "görmemişin dikiş makinesi olmuş kendini usta sanmış" ben de o misal.. Tam da bitirmişken tekrar kes bakalım, dik bakalım.. (^_^)  





Bu arada düğüme dikerken kullanacağım aparatı yanlış takmışım delik deşik oldu. 
Moraller sıfırın altına düştü, tekrar ama bu defa deneyerek taktım yine de kullanılır. 
İlk tecrube için o da nazar boncuğum olsun dedim. 
"Acaba yapamayacak mıyım" diye düşündüm bir an, 
sonra devam ettim. 
Bu günkü dersimizde ne öğrendik;
"Küçük aksilikler seni yıldırmasın, pes etmezsen her işin üstesinden gelirsin"
Şimdilik çantam sönük duruyor. Onu biraz daha renklendirerek yazın plaj çantası olarak kullanmayı planlıyorum. Benden bu günlük bu kadar Canlar.. ŞimdiliK.. 


4 yorum:

  1. Merhaba çok güzel düşünülmüş bir çalışma ellerinize sağlık..Bloğunuz çok güzel sizi hemen takibe aldım. Bende dikiş öğrenmeye yeni başladım. Çekilişime de beklerim sevgilerle..
    http://hayatimyolculuk.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Vayy, dikişe başlangıç yapılmış bile :) İlk kot çanta için gayet güzel! Sadece biraz albeni istiyor. Bir de naçizane, tek saplı haliyle biraz duruşu ve kullanışı çok rahat olmayabilir. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. plaj çantası olarak kullanıyorum.. malum büyük beden olunca her malzemem sığıdı.. :D

    YanıtlaSil
  4. plaj çantasında tek askı rahatsız etmiyor

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...