17 Mart 2015 Salı

18 Mart'ta Çanakkale Zaferini ve Şehitlerimizi Anıyoruz

Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı sırasında Gelibolu Yarımadasında Osmanlı İmparatorluğu ve İtilaf devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebelerinde her iki tarafta çok ağır kayıplar vermiştir. Bu muharebelerde pek çok destanlar yazılmıştır. Bunlardan biri de Havranlı Koca Seyit destanıdır. 

Bu gün Koca Seyit köyünde Havran Belediyesinin düzenlemiş olduğu anma törenleri yapılacak. Köyde düzenlenecek etkinliklere Havran Hanımeli Pazarı Heykel Bölümü Hanımları olarak bizler de hazırlıklar yaptık. Dün son rötüşlerimizi yetiştirmek için yoğun bir çalışma içerisindeydik. Yine de birkaç görsel çekebilme şansım oldu. 




Nilgün hocam kendi elleri ile modelleyip dökümünü yaptığı Koca Seyit heykellerini boyuyor. 




Bizler ise Havran Belediyesinin siparişi olan ve iki haftalık bir zaman zarfına sığdırdığımız anahtarlıkları yetiştirmeye çalıştık. Anahtarlıklar A'dan-Z'ye kalıbının alınması, dökümü, zımparalanması, yapıştırılması el emeği göz nuru oldular.


1000 adet anahtarlıktan çok az bir kısmının halkalarını evde tamamladım. Çok emek verdik ondan mıdır nedir çok cici görünüyorlar gözümde.



Artık eksiksiz hazırız, öğleden sonra Çanakkale zaferini kutlarken  Şehitlerimizi de anacağız.. Çanakkale kahramanı Koca Seyit'in Memleketi Havran'dan Saygılar - Selamlar.. 





1 yorum:

  1. Emeklerinize değmiş çok güzel hediyelikler hazırlamışsınız ellerinize sağlık.:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...