9 Ekim 2012 Salı

Kınalı Kuzum




Elime yaptığım ilk hint kınası deneyimimden bir önceki yazımda bahsetmiştim. Orada aynı zamanda "Biyaşıma daha girdim blog arkadaşım Abla No:1' in" kullandığı tüpteki kınadan da bahsettim. Arkadaşıma giderken takı tuku satan bir dükkana girdim ve orada bu tüp hint kınalarından satıldığını gördüm, haliyle de hemen bir tane edindim. 
Kınalı Kuzum Kına Kurusun diye Beklemekte..


Eve döner dönmez kızıma eski kıyafetlerinden birini giydirdim ve eline basit kına çiçekleri yaptım. Anaam o ne kokuydu öyle.. Bizim kına gecelerinde yoğurduğumuz kınadan daha ağır bir kokusu var, kına değil de bir tür ilaç kokusu sanki. Hatta bir önceki hint kınası ile geçici dövme denememde öyle aşırı bir kına kokusu aldığımı hatırlamıyorum. 


İşte kullandığım tüp hint kınası. Arkadaşım ucu delik değil diye; "ucunu çarşaf iğnesi ile aç daha düzgün olur" demişse de ben yine bildiğimi okudum. Çarşaf iğnem yok diye ucunu bıçak ile kestim kınayı uygularken biraz zorladı, bir daha ki sefere kesinlikle çarşaf iğnesi ile ucunu deleceğim..  

Kunalu Kuzuum.. (^_^)

İşte Kınalı Kuzum, kınayı elinde 10 dakika kadar muhafaza ettikten sonra parmağı çiçeğe deydi ve kına henüz kurumadığı için dağıldı. Ben de dağılan yer kızarmasın diye kınayı hemen yıkadım. 10 dakikanın sonunda sonucu görüyorsunuz. Bu gün kınayı uygulamamızın üzerinden 24 saat geçti ancak elimiz sık sık yıkandığı için %50 rengi hafiflemiş durumda. Belki kınayı kurutmayı başarabilseydik elimizde daha uzun dayanabilirdi diye düşünüyorum.

Abla No:1'cim acaba bu tüpteki kınanın kuruma süresi kaç dakika yada saattir?
Efendim??..

7 yorum:

  1. Sizi mimledim:)
    http://uniqueideas2012.blogspot.com/2012/10/mimlendim.html

    YanıtlaSil
  2. o minik ellere ne de yakışmış, çok tatlı maşallah.

    YanıtlaSil
  3. yerim o kınalı elleri :)
    linki abla no:1 e gönderim birazdan cevap verir:D
    NOT: bizim kınanın markası "rani kone" mi neydi, hiç kokusu yok hatta kına kokusu da yok
    görüşmek üzere, selamlar;)

    YanıtlaSil
  4. O minik ellerden, o tatlı böcük gözlerden öperim ben. Çok şirin MAŞALLAH!.

    YanıtlaSil
  5. Tam kınalı kuzu olmuş cimcime :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...