10 Ekim 2012 Çarşamba

HONE HONE CLOCK (Hareketli Saati) Bloguma Nasıl Ekledim..

(Adsız) bir izleyicim HONE HONE CLOCK (blogumun köşesindeki hareketli saati) nasıl indirdiğimi sormuş. Kendisi bu işlemi nereye uygulayacak bilmiyorum ama Tatlı CaDı bloguma nasıl kaydettiğimi görsel olarak anlatmaya, aslında bir zorluğu yok ama ilk defa yapacak yada benim gibi biraz acemi arkadaşlar için ayrıntılı bir anlatım yazmaya çalışacağım.


1* Blogger kullanan arkadaşlar YERLEŞİM sayfasını tanıyorlar. Buradan Gadget Ekle başlıklı kutuya bir TıKK ile geçiyoruz.



HTML/JavaScript artı işaretine basarak seçiyoruz.


2* Hareketli saati bulunan bir arkadaşımızın blogundan saatin altındaki  HONE HONE CLOCK  yazısına tıkladığımızda alttaki Japon uyruklu sayfa açılacak.. (^_^) 


3* Az aşağı indiğimizde karşımıza iki adet hareketli saat onların da altında kodları mevcut. Biri siyah diğeri beyaz saate ait. Hangi saati kullanacaksak oradaki kodun en başından soldan tutarak mausumuzu sağa hiç bırakmadan ilerletiyoruz ve kopyalıyoruz..
**Kodun tamamını eksiksiz işaretlemiş olmamız gerekiyor.**

4* Şimdi blogumuzun yerleşim sayfasına geri dönüyoruz. Eklediğimiz HTML/JavaScript Gadget'ını Düzenle seçerek açıyoruz. Açılan  HTML/JavaScript Yapılandır pençeresine kodumuzu yapıştırıp Kaydet seçiyoruz.


5*Saatin bulunduğu Gadget'ı istediğimiz yere taşıyıp Değişiklikleri Kaydet seçiyoruz.

***Blogumuzu görüntülediğimizde şayet saati göremiyorsak 3. maddeye geri dönün ve kodu tekrar eksiksik kopyalayın (Ctrl-A) ile kopyalamaya çalışmayın sadece görünen kısmı kopyalıyor bu yüzden kodu maus ile kaydırarak güzelce işaretleyin.. 4. maddeyi de uyguladıktan sonra tekrar kontrol edin. Saatin görünmemesinin tek sebebi eksik kodu kopyalamadır.


(Adsız) kişi bu bilgi işinizi görür İnşallah..

Bu arada arkadaşlar Kınalı Kuzumun Hint Kınalı ellerini görmeden ayrılmayınız bu yazıyı ekleyince CiCi Kızım arada kaynamasın ..(^_^).. ŞimdiliK..


5 yorum:

  1. Değerli Tatlı cadı, yapmışsın yine yapacağını, harika bir anlatım olmuş, 10 numara;)! Emeğine sağlık. Bu arada aman yarabbim o tatlı Kınalı Kuzunuzun Kınalı minicik ellerini yerim ben harika birşey yaa, kendisi de o miniş elleri de inanılmaz şirin, Maşallah! güzel kızımıza..

    YanıtlaSil
  2. Paylaşım için teşekkürler.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. CANIM BENDE SANA ÖDÜL VERDİM TEŞEKKÜRLER
    http://pamuksekerhobi.blogspot.com/2012/10/odul-aldm-odul-veriyorum.html

    YanıtlaSil
  4. sevgili tatlı cadı, paylaşım için çok teşekkür ederim. saat çok hoşuma gitmişti ama bahsettiğiniz japan siteyi bulamamıştım :)sayenizde ben de ekledim bloguma çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim.. Güle Güle kullan İnşallah.. (^_^)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...