11 Kasım 2012 Pazar

Lolipop Kurabiyelerim


Bayramdan bu yana yayınlamak istediğim fotolar birikmeye başladı.. Tamamına yer vere bilirmiyim bilmiyorum, ama bayramda yaptığım Lolipop kurabiyelerden başlamak istiyorum.

Bayramın son günü komşum, çok sevdiğim iki arkadaşım ve yaşları 2 ay ve 5 yaş arası değişen dört çocukları ile bana geldiler. Bu bayrama kadar hep biz büyüklerimizin ellerini öperdik arkadaşlarım da yaşça benden küçük oldukları için elimi öpmeye geldiler.. (^_^)

Hatta muzip arkadaşlarımdan biri bayram harçlığını bile istedi, ehh... benden küçük elimizi de öptürdük verdik harçlığını artık.. (^_^)

Bayramda çocuklar için kurabiyeler hazırladım, arkadaşlarıma da nasip oldu.. Amacım kurabiyeleri bu şekilde hazırlayıp çubuklara takarak kendimce CiCi bir sunum hazırlamaktı.  



Bunun için evde hali hazırda olan malzemelerimle kakao da kullanabileceğim doğaçlama bir kurabiye hamuru hazırladım. Bu hamuru ikiye böldüm yarısı sade, diğer yarısına kakao katarak yoğurmaya devam ettim..
 
Yarısı kakaolu diğer yarısı sade olan her iki hamuru ortadan böldüm. Sade ve kakaolu hamurlardan birer tanelerini merdane ile biraz açtıktan sonra hangi renk dışta kalacaksa onu alta koyarak her iki hamuru altlı üstlü koyarak biraz daha açtım. Bir kenarından tutarak rulo halinde yuvarlıyoruz ve bıçak ile bir parmak kalınlığında dilimliyoruz. Tepsiye yağlı kağıt koyun ve tarifinize uygun sürede kurabiyeleri pişirin.

Kurabiyeler soğuduktan sonra sivri ucunu kırdığım çöp şişleri taktım ve streç folyo ile hepsini tek tek sardım. Son olarak iki renk rafyaları bağladım, makas yardımı ile kıvırdım ve elimde hazırcık olan süslü sepetin içine grapon kağıdı ile sardığım köpüğü koyarak Lolipop kurabiyelerimi sepete sıraladım.

Arkadaşlarım ve bebişleri sevdiler. Balböcüklerim benden isterken; "Lolipop Kurabiye alabilir miyiz.." dedikleri için de adları öyle kaldı.. (^_^) Ehh.. benzemiyor da değiller..  ŞimdiliK..


9 yorum:

  1. CiCi yorumlarınız için teşekkürler sevgili,
    "mormenekselerr"
    "Merve Daldaban"
    "Kırmızı Evin Cadısı"
    CiCi KalıN.. (^_^)

    YanıtlaSil
  2. Harika bir sunum olmuş ellerinize sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Canım kurabiyeler harika olmuş çocuklar için çok şeker bir tarif ellerine sağlık hoşçakal

    YanıtlaSil
  4. yazının başlığını okuyunca ben de gerçekten lolipoptan kurabiye yapmış dedim :)
    bloglarda o kadar ilginç şeylere rastlıyorum ki neden olmasın dedim valla :)
    çok şeker görünüyorlar isimleri de çok yakışmış ;)

    YanıtlaSil
  5. Kadınlar ne kadar yaratıcı işte kanıtı evdeki malzemeler ile elde edilen sonuca bakın, nefis =)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...