27 Haziran 2012 Çarşamba

İlk Şişe süsleme ve Sabunlarım


Kursumuz boyunca arkadaşlarım çeşit çeşit şişeler boyayıp yeniden değerlendirerek kimi süs amaçlı, kimi yağdanlık, kimi de sürahi olarak kullandı. Sağolsun Asu ablacımda bir tane şişe varmış bana da getiriverdi. Ben de kurs sonu şişe boyamacılara katılmış oldum.

Aşçı panolarımı asmak için pazardan aldığım kınnapın geri kalanını şişeme doladım ve deniz temalı peçetemin kenarlarından keserek şişemi süsledim. Nasıl kullanacağıma ise hen üs karar vermedim şimdilik öylece duruyor bakalım.. 






En çok yapmak istediğim çalışmalardan biri de peçete dekopajı ile sabun süslemeceydi ve sonunda sergimizin arifesinde kolları sıvadım. Yaprmıyım yapamazmıyım derken işte yukarıdaki dört çalışma çıktı ortaya.

Paşa bahçenin küçük boy çerez (salata) tabaklarından aldım. Sabunlara uygun desenleri onlara da yapıştırdım. 

Sevgili blog arkadaşım "gooogoook" yorumundaki ricası üzerine cam tabakları nasıl yaptığımı sırası ile ayrıntısını açıyorum. 

  1. Önce çam tabağın dış yüzeyini su bazlı vernik ile vernikledim.
  2. Sonra kenarlarını ayırdığım deseni yapıştırcağım bölgeye peçete tutlalını sürdüm. 
  3. peçeteyi tabağın içinden doğru görecek şekilde yerleştirdim ve yumuşak bir fırçaya biraz daha peçete tutkalı alarak deseni yapıştırdım. tabağın dışından desenin tersini yapıştırdığımız için çevirdiğimizde içinde düzgün görmüş oluruz.
  4. Tutkalımız kuruduktan sonra desenin üzerine bir kat vernik sürüp tekrar kurutuyoruz.   (Sevgili **gooogoook** cum hemen yanımızda kurdele nakışı kursundaki kursiyerler havluların üzerine peçete transferi yapıyorlardı onların kullandıkları peçete tutkalı kumaş içinmiş. Bizim kullandığımız ahşap için kullanılan peçete tutkalı.  Ben kumaşa hiç peçete transferi yapmadım ama hocalarımız her ikisinin de farklı özellikte olduklarını söylediler.. Yani cam ve ahşapta peçete transferi yapacaksan hobi dükkanlarından uygun tutkalı almalısın canım.. (^_^)..)
  5. Kimi tabakların kıyılarına ve sabunların yanlarına Sim boncuk ile birbirine uyumlu olacak şekilde süslemeler kondurdum. 
  6. Şimdi verniği kuruyan peçetenin üzerine sünger yardımı ile önce beyaz akrilik boya, kuruduktan sonra iki kat altın yaldız akrilik boya ile boyadım.
  7. Son olarak su bazlı vernik ile 1-2 kat vernikleyince işlem bitmiş oldu.
İnşallah faydalı olmuşumdur "gooogoook"cum..




Sabunlarımda kullandığım peçeteleri (kalpli olan hariç) BİM den almıştım. Özellikle sağdaki peçeteyi 10 kiloluk bezelye kutularını değerlendirme ve tepsi boyama çalışmalarımda da kullanmıştım. Bu peçete ile çok CiCi şeyler çıktı ortaya. Bir kaç tanesine daha sahibim ama bu desene doyamıyacakmışım gibi geliyor.

Neyyse, keyifli bir gün geçirmeniz dileklerimle.. ŞimdiliK..

6 yorum:

  1. Ne güzeeel, zevkinle becerin birleşmiş, eline hergeçen güzelleşmiş, cicileşmiş :)

    YanıtlaSil
  2. Kırnapla sardığınız şişeyi çok beğendim ,magnet ve ahçı panolarda çok güzel olmuş ellerinize sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuşlar,seviyorum böyle şeyleri yapmayıda kullanmayıda,ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzeller aynı peçetelerden bende almıştım yeğenlerimin tişörtlerini süslemek için:)) özellikle de şu kurbağalı olanı çok beğenmiştim. Kuşlu olanla da planlarım var ama hiç sabun süslemedim çok güzel görünüyorlar. Ben şunu çok merak ettim tabaklara yapıştırmak için yine normal peçete tutkalı mı kullandınız yoksa öne beyaz akrilik sonra peçete sonra ise vernik mi sıralamayı karıştırmış olabilirim kusuruma bakmayın lütfen:) bilgi verirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  5. Hiii çok teşekkür ederim, gerçekten çok incesiniz Tatlı Cadı, tek tek sıralamışsınız gerçekten çook faydalı oldu.. Yeniden sonsuz teşekkürler:) beni çok mutlu ettiniz.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuşlar tatlı cadı ellerine sağlık. özellikle kuşlu ve kurbağalı çok hoşuma gitti. sabun süslemelere bayılıyorum özellikle de tabaklı takımlara. benimde yaptığım ama yayınlanmayı bekleyen böyle bir takımım var yayınlamayı aklıma getirmiş oldun teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...