17 Şubat 2014 Pazartesi

Bil Bakalım Bu Kavanoz Neyin Nesidir?..



           Hani ben yazmıştım ya yarı yıl tatilinden önce işten çıkarıldım diye, Perşembe günü tekrar aradılar acilen işe geri dönmemi istediler ben de kıramadım, Cuma günü hemen iş başı yaptım. Cumartesi iş çıkışı eve dönüpte buzdolabının kapısını açınca bu manzara ile karşılaştım. Önce biraz kızdım dere otu - maydanozlarım ziyan olmuş diye. Tam bizim afacanlara şöyle yükseeek bir ses tonu ile seslenecekken kendi kendime "sakin ol, önemli değil, herşeyin mantıklı bir açıklaması vardır elbet.. her zamanki gibi" diyerek derin bir nefes aldım. Benim afacanları çağırdım, yüz ifademden bozulduğumu anlamış olsalar gerek ki önce biraz kem - küm ettiler.. Sonra bizim cadının dili çözülüverdi bütün itiraflar arka arkaya sıralandı;
-Annecim fikir abimin fikriydi
Abi;
-Hayır kardeşimin, ben sadece yardım ettim
Bizim Cadı;
-Ne yapayım kavanoz ağır geldi, dedi. Kavanoz 3 kg.lik cam bir kavanozdu..
Anne;
-İyi tamam anladık birbirinize suç ortaklığı etmişsiniz.. Peki bunu niye yaptınız? Ben kavanoza koydum ama maydanozları suyun içine atmadım ki..
Bizim Cadı;
-Annee biliyormusuun.. ben kumbaramdaki bütün paraları suyun içine attım onlar orada ALTIN OLACAKLAR, demesin mi..


Şekil-a 'da görüldüğü gibi..
          Daha dikkatli bakınca gördüm, beni tuttu mu bir kahkaha, ne kızgınlık kaldı ne bir şey.. Bu gün Paraları Maydanozlu suyun içine atalı iki gün oldu şimdilik bir değişiklik yok.. bakalım bu Nasrettin Hoca fıkrası ne zaman sona erecek.. Para Altına dönmez demeyiiin, Ya Dönerse!.. (^_^)


Benim deneyimde ise: 
*Tazecik dereotu ve maydanozlar pazardan alınır, 
*Eve gelince bir güzel yıkanır,
*Kavanoza yeterince su konur, 
*Bir iki adet 25 kruş suyun içine atılır 
*Yeşillikler kavanoza konur, 
*Çarpmalara karşı önlem olarak buzdolabının kapağına konur.
Burada amaç Paraları Altına döndürmek değil, bilirsiniz ki bakır suda bakterilerin üremesini yavaşlattığı için çiçeklerin normalden daha uzunca bir süre taze kalmasını sağlar.. ben de bunun için suya bozukluk para attım. Bu gün deneyimin 12. günü Yeşilliklerde aşırı bir sararma ve çürüme yok, salata çorba ve yemeklerimde tazecik kullanıyorum benim için bir hafta taze kalmaları yeterliydi çünkü her cuma pazardan yenisini alıyorum..



Günün sonunda Afacanlarımla Çikolata soslu büsküvili pasta yaptık ve afiyetle yedik..



Tanıştırayım; Afacan no:1


Bu da Bizim Küçük Cadımız..
ŞimdiliK


5 yorum:

  1. he...he...güldüm bak şimdi....afiyetler olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Deney enteresanmış:)). Ben de minik bebe aspirini atıldığını duymuştum. Minik afacanlara bayıldım. Çok tatlı bakmışlar minik kuzular:).

    YanıtlaSil
  3. ilk defa böyle bir şey duyuyorum çok şaşırdım.
    ufaklıklar harika. fikirlerini deneylerle ispatlamaya çalışıyorlar. kim bilir belki bir gün büyük buluşlara imza atarlar. öptüm onları....

    YanıtlaSil
  4. :)) çok tatlılar maşallah aynı zamanda akıllılarda :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...